тъй тъй ще се яде за да се отслабва
опунциева салатаСъставки: 1кг опунциеви питки
1 глава лук - срязан на две
4 чаши вода
2 супени лъжици сол
2 големи домата - накълцани
1 глава лук - на ситно
4 зелени чилита - на ситно
Приготвяне:Махнете тръните и глохидите на питките опунция с белачка за моркови.
След тази процедура, измийте питките и ги сложете в тиган с 4те чаши вода, половинките лук и солта.
След като заври, намалете котлона и оставете да къкри 30-45мин, докато омекнат.
Отцедете готовите питки и ги смесете с останалите съставки. Може да добавите сол на вкус.
Добре е това ястие да се охлади в хладилника преди консумиране.
порции: 4 или повече
време за приготвяне: 1 час
източник:
тук