Кактус БГ

КАКТУСИ => Полезни линкове => Темата е започната от: el pistolero в Март 16, 2016, 10:53:52 pm

Титла: Чуждестранни снимкови репортажи от посещения в оранжерии
Публикувано от: el pistolero в Март 16, 2016, 10:53:52 pm
В блога на испанското кактусарско дружество А.C.Y.S. са поместили репортаж от посещение при Агроидеас в Мурсия (http://acysvalencia.blogspot.bg/2016/03/resumen-viaje-agroideas-murcia.html) .

За мен това е най- добрият испански кактусовъд сред търговците и търговец сред кактусовъдите на Иберийския полуостров към момента.
Усвоил е мащабността на холандското гледане (като е избягал от клишираните и със супермаркетна насоченост видове, присъщи на тамошната конфекция), обединил го е с климатичните позитиви на испанското средиземноморие, като е добавил и асортиментна насоченост към доста рядко срещани по онлайн магазини видове, комбинирани с други не чак толкова редки, но в размери и цени, биещи конкуренцията.
Титла: Re: Чуждестранни снимкови репортажи от посещения в оранжерии
Публикувано от: el pistolero в Май 08, 2016, 11:47:14 pm
Посещение на членове на чешки кактусарски клуб в няколко оранжерии на кактовъди и сукулентовъди от областта им.  Първият е Нексера.  Насладете се на детайлни снимки на селекциите от едри и внушителни кактуси на този чешки перфекционист... Хоризанатлониусите и Юбелманиите са  :x  ЦЪК (http://dorik.rajce.idnes.cz/zajezd_2016_1200)
После има посещение в развъдник за семпервивуми и други сукуленти и накрая в оранжерията на още един човек, който не разбрах кой е, но има и той хубави кактуси и огромна оранжерия, а дворовете на всички са оформени много добре.... абе красота и реалкс :)

P.S. Една от оранжериите на Нексера, която е на подпорни греди и стърчи над покрива на къщата ме впечатли много.  :)
Титла: Re: Чуждестранни снимкови репортажи от посещения в оранжерии
Публикувано от: Cephalius в Май 09, 2016, 02:48:08 am
Втората колекция е на Рудолф Слаба. Спец по южноамериканците. Откривател на няколко нови таксона.