Запис в блог

Кактус БГ | Проект за създаване на българско общество на любителите на кактуси > Блог > Световен футбол > Мбапе ще получава чисти 15 милиона евро годишно в Реал Мадрид

Мбапе ще получава чисти 15 милиона евро годишно в Реал Мадрид

От няколко дни Килиан Мбапе е собственост на Реал Мадрид, а вчера беше официално представен с белия екип, пише sportal.bg.

Нападателят пристигна със свободен трансфер от Пари Сен Жермен, което спести значителна сума на новия му отбор.

Сега “Марка” разкрива детайли от личния контракт на футболиста, свързани със заплатата и бонусите. Според информацията, Мбапе ще получава годишна заплата от 15 млн. евро след данъци, което е значително по-малко от сумата, която получаваше в Париж.

Капитанът на Франция обаче ще бъде компенсиран със солиден бонус от 100-115 млн. евро, разсрочен за следващите пет години. Освен това, Мбапе може да заработи още милиони в зависимост от индивидуалното си представяне, включително голмайсторски призове и евентуално “Златната топка”.

Нападателят е постигнал голяма победа в преговорите с Реал и относно приходите от имиджовите си права. Обикновено клубът не позволява на състезател да задържа повече от половината от тези приходи, но в случая на Мбапе е направено изключение и той ще задържа между 60 и 80% от приходите от имиджовите си права.