Запис в блог

Кактус БГ | Проект за създаване на българско общество на любителите на кактуси > Блог > БГ Футбол > ЦСКА – София преговаря с 22-годишен нападател от Буркина Фасо

ЦСКА – София преговаря с 22-годишен нападател от Буркина Фасо

ЦСКА – София се интересува от нападателя на белгийския Стандард (Лиеж) Абдул Тапсоба, с цел да реши проблема с отсъствието на квалифициран нападател в своя състав, съобщава „Мач Телеграф“, цитиран от sportal.bg.

„Червените“ водят преговори с 22-годишния Тапсоба, който е играч на Стандард, но рядко е част от стартовия състав през последните месеци. През текущия сезон той не е получавал значително игрово време. Въпреки това Тапсоба има внушителен опит в първенствата на Белгия, Лига 2 на Франция и Молдова. Най-доброто му представяне е записано в Шериф (Тираспол), където през 2022 година той спечели Купата на страната. През сезон 2022/23 Тапсоба играе в 16 мача и вкара 5 гола, допринесъл е и за успеха с 3:1 срещу Ница в плейофните мачове за Лигата на конференциите.

Кариерата на Тапсоба започва в Кот д’Ивоар, откъдето преминава в Стандард (Лиеж). По-късно той играе за първия тим на Шериф и френския клуб Амиен от втора лига. Всички права върху него остават в ръцете на белгийския клуб. Голям плюс в кариерата му е националният отбор на родината му, за който е изиграл 28 мача и вкарал 5 гола.

В „Армията“ вече са проучили качествата на Тапсоба и смятат, че може да допринесе временно за ЦСКА – София в атаката. Планът на „червените“ е да го вземат под наем, тъй като шансовете му за игра в стартовия състав на Стандард са ограничени. В случай че ЦСКА – София реши да го откупи, ще трябва да предложи сериозна сума, примерно около милион евро.

ЦСКА – София активно търси качествен нападател, като в момента главният треньор Томислав Стипич разполага само с една реална опция за тази позиция – Георги Чорбаджийски.