Запис в блог

Кактус БГ | Проект за създаване на българско общество на любителите на кактуси > Блог > Национален тим > Страхотно! България до 21 г. записа успех над лидера Полша за класиране на Евро 2025

Страхотно! България до 21 г. записа успех над лидера Полша за класиране на Евро 2025

Младежкият национален отбор на България до 21 години записа впечатляваща победа над силния отбор на Полша с резултат 1:0 в квалификационен мач за Европейското първенство в Словакия през следващата година.

Единственото попадение в мача падна в 58-ата минута, когато Марин Петков изстреля силен удар от разстояние, който разби вратата на поляците.

През първото полувреме нито един от отборите не успя да създаде значими възможности за гол. България показа добра организация и бдителност в защита, докато Полша също не достигна до ясни голови ситуации.

Във втората част на мача България се концентрира върху контрола на топката и използването на бързи контратаки. Поляците на свой ред опитаха да упражнят натиск, но срещнаха добре организираната защита на българите.

След откриването на счета България успя да задържи преднината си, въпреки интензивния натиск от страна на домакините. Полша направи няколко смени, за да освежи играта си и извърши няколко опасни атаки, но без успех.

С тази победа България събра 12 точки и се изравни с Германия на втора позиция в групата, след като лидерите от Полша останаха с 15 точки.