Запис в блог

Кактус БГ | Проект за създаване на българско общество на любителите на кактуси > Блог > Национален тим > България не се даде на още един участник на UEFA EURO 2024 и продължи възхода си при Илиан Илиев

България не се даде на още един участник на UEFA EURO 2024 и продължи възхода си при Илиан Илиев

Българският национален отбор по футбол изигра силен мач и завърши наравно 1:1 като гост на един от участниците в UEFA EURO 2024, Словения. На стадион „Стожице“ в Любляна, „лъвовете“ на Илиан Илиев откриха резултата още в четвъртата минута, когато капитанът Кирил Десподов реализира дузпа. Десет минути по-късно Андраж Шпорар възстанови равенството.

Нашите национали се представиха равностойно и не отстъпиха по нищо на своя съперник, създавайки няколко добри ситуации, от които можеше да се стигне до втори гол. Вратарят ни Светослав Вуцов направи отлично спасяване срещу нападателя на РБ Лайпциг Бенямин Шешко.

Това бе втората проверка на „трикольорите“ срещу тим, който ще участва на Европейското първенство в Германия. Във вторник България завърши 0:0 като гост на Румъния. По този начин футболистите на Илиан Илиев нямат загуба под негово ръководство в шест двубоя (1 победа и 5 равенства).

В същото време „лъвовете“ остават без поражение от Словения в своята футболна история. Двата отбора вече изиграха пет мача през последните 18 години, с три победи за нашите и две равенства след днешния мач.

България ще има лятна пауза, след което през септември започва участието си в новия сезон на турнира Лига на нациите. Там момчетата на Илиан Илиев ще се състезават в трета група на Лига „C“ срещу отборите на Беларус, Северна Ирландия и Люксембург.